Skip to main content

Support Mami

Organised for: Mami

Családi gyűjtés a karácsony szellemében!

Anyukám új munkahelyet kért karácsonyra... sajnos nem tudom a hátamon kihozni a gyárból és egy erdei gyógyítóközpont anyacsodájává tenni, szóval a néphez fordulok 


A világ tele van mindenféle borzalmakkal. Pusztul a Föld, őrületes ami politikai színtéren zajlik, ember embernek farkasa, fegyverekkel, hatalommal, zsarnoksággal van tele minden. Én szörnyülködöm, és tehetetlennek érzem magam, nem tudom, hova kapjak - ezért sokszor csak kétségbe esem, szorongok és lefagyok. Aztán közelebbre fókuszálok, és látom, hogy azoknak is szüksége van rám, a támogatásra, segítségre, akik a legfontosabbak számomra. Hogyan tudnám megmenteni a világot, ha a a legközelebbieket sem tudom úgy megsegíteni, ahogy szeretném?


Édesanyám, Mami az, akinek nem tudom megadni azokat a körülményeket, amikben szívesen látnám. Szóval azt találtam ki, megkérem a barátaimat, az ismerőseimet, az embereket, akik körülvesznek, akik az élet körülöttem - segítsünk együtt egy fantasztikus embernek. Egy nőnek, aki gyógyít, dúla, masszőr - de jelenleg három műszakban dolgozik egy gyárban, hogy fenntartsa magát és a tesóimat, amennyire csak lehet. Úgy ad meg mindent, hogy néha nem értem, honnan teremti elő. Mert nincs tér és lehetőség, hogy mást csináljon, ezért gürcöl a gyársoron. Sokszor hajnalban kel, de akkor is mindenkinek előkészítve az uzsi, vagy késő este érkezik, hullafáradt, de ha épp látogatok, akkor még órákig hallgat. 

Segítsünk egy nőnek, akinek az otthon egy nagyon furcsa fogalom, aki állandó vándorlásban élt, kistini kora óta egyedül, csak magára számíthatott - és még így is valami végtelen önzetlenség van benne. Aki jelenleg nem szereti az albérletét, de jó, mert tágas, és ez legalább van - pár hónapja ez sem volt biztos. A ház pedig,ami az övé (zűrös közös tulajdon apámmal),a ház, amit én is igazi otthonomnak neveztem, az erdő közepén, a világ végén - egyedül, pénz nélkül fenntarthatatlan, és jelenleg lakhatatlanul romos, beázott, egyszerűen nincs keret, sem ember a rendbetételére. Hiába a nagy család, hiába szült hét geyereket a hazának (pff) sem támogatáshoz nem fér hozzá, sem kölcsönt nem tud felvenni, mert nem elég igazolt a jövedelme - hisz a 18 év, amit csak velünk töltött otthon, láthatatlan. Egyedülállóként pedig nem jár neked fiatal házasok kedvezménye, családtámogatás, semmi ilyesmi. Bár lehet büszkeségből ha kérhetné, sem akarná "így".


Ennek a nőnek köszönhetem az életem. Ha Ő nincsen, akkor nem élhetem meg ezt a negyed évszázadot tele csodás emberekkel, kalandokkal és élményekkel. De nem is lennék ennyire szociális, nem foglalkoznék emberekkel és művészettel. Nem tudnék adni, nem tudnék alkotni. A legcsodálatosabb ember, akit ismerek (remélem sokan vagyunk olyan szerencsések, hogy így érezzünk az anyukánk iránt).Amiben még így is csodás, hogy komolyan, nem értem, hogy lehet ilyen figyelmes, és megértő, és emberismerő. Hogy ha hetekig, akár hónapokig nem beszélünk, de felkeresem egy helyzettel, ott van, és segít. Nekem és még hat kistesómnak. Meg a tiszteletbeli családtagjainknak, akik hozzánk csapódnak otthonért, figyelemért, melegért, szeretetért.

 


Ha minden facebook ismerősöm ezer forinttal támogatná, 2millióból belevághatna abba, amit szeret, legalább részidőben és egy évre kb. biztosítva lenne a lakhatása. Vagy (ha megengedné magának, de ez nem lenne az első) megcsináltathatná a fogait, mert a sok terhesség és nehéz élet miatt már nagyon megromlottak - évek óta szeretné megjavíttatni, de ez egyszerűen olyan költség, ami fel sem merülhet. Csak egy lottónyeremény kapcsán. Az édesanyám mosolya egy luxuscikk. 

Álmom lenne, ha tudna venni egy házat, jó helyen, ahol esetleg lenne tere arra is, hogy azt a sok varázslatot, amit tenni tud, megoszthassa az emberekkel. Hogy segítsen anyákat a szülésig, hogy fáradt testeket és lelkeket gyógyítson. Ennek az alapjaihoz nagyjából 10 millió kellene. 5000 Ft minden ismerősömtől. 10 sör ára fejenként. Vagy még több ember bevonása, egy összefogás. Mert sok kicsi, sokra megy, én ezt nagyon hiszem.

Organised by

Napsugar Villo Trömböczki
Profil vérifié