Skip to main content

Support Mami

Organised for: Mami

25 éve megszülettem, és ennek a nőnek köszönhetem az életem. Ha Ő nincsen, akkor nem élhetem meg ezt a negyed évszázadot tele csodás emberekkel, kalandokkal és élményekkel. A legcsodálatosabb ember, akit ismerek. Mindig számíthattam rá, és minden beszélgetésünk aranyat ér. Mindenestül ANYA, vagyis Mami - nekem és még hat kistesómnak. 


A világ tele van mindenféle borzalmakkal. Lángokban állnak erdők, őrületes ami politikai színtéren zajlik, pusztul alattunk a föld, és ember embernek farkasa, fegyverekkel, hatalommal, zsarnoksággal van tele minden. Én szörnyülködöm, és tehetetlennek érzem magam, nem tudom, hova kapjak. Aztán csak közelebb nézem, és látom, hogy azoknak is szüksége van rám és a támogatásra, segítségre, akik a legfontosabbak számomra. Hogyan tudnám megmenteni a világot, ha a a legközelebbieket sem tudom úgy megsegíteni, ahogy szeretném.


Szóval azt találtam ki, hogy születésnapomra megkérem a barátaimat, az embereket, akik körülvesznek, akik az élet körülöttem - segítsünk együtt egy fantasztikus embernek,  aki történetesen az édesanyám - aki az életet adta nekem. Ideje, hogy arról szóljon ez a nap, aki valóban csodát tett aznap, kilencvennégy szeptemberében.Egy nő, aki már lassan 10 éve egyedül él, és jelenleg nincs otthona. Aki gyógyít, dúla, masszőr - de jelenleg három műszakban dolgozik egy gyárban, hogy fenntartsa magát és a tesóimat, amennyire csak lehet. Mert nincs tér és lehetőség, hogy mást csináljon. Egy nő, akinek az otthon egy nagyon furcsa fogalom, aki állandó vándorlásban élt, tini kora óta egyedül, csak magára számíthatott - és még így is valami végtelen önzetlenség van benne. Aki jelenleg attól fél, hogyan talál új albérletet, mert az egyetemisták sokkal vonzóbb bérlők, mint egy sokgyerekes anyuka, és zalaegerszegen is nagy a verseny a lakásokért. A ház pedig, amit én is igazi otthonomnak neveztem, az erdő közepén, a világ végén  - egyedül, pénz nélkül fenntarthatatlan, és jelenleg lakhatatlanul romos, beázott, egyszerűen nincs keret sem ember a rendbetételére.

 


Ha minden facebook ismerősöm ezer forinttal támogatná, 2millióból valószínűleg venne egy kis tanyát a húgomnak, és egy évre kb biztosítva lenne a lakhatása. Vagy (ha megengedné magának) megcsináltathatná a fogait, mert a sok terhesség és nehéz élet miatt már nagyon megromlottak - évek óta szeretné megjavíttatni, de ez egyszerűen olyan költség, ami fel sem merülhet. Az édesanyám mosolya egy luxuscikk. Nem tudom, mi a cél. Álmom lenne, ha tudna venni egy házat, jó helyen, ahol esetleg lenne tere arra is, hogy azt a sok varázslatot, amit tenni tud, megoszthassa az emberekkel. Hogy segítsen anyákat a szülésig, hogy fáradt testeket és lelkeket gyógyítson. Ennek az alapjaihoz nagyjából 10 millió kellene. 5000 Ft minden ismerősömtől. 10 sör ára fejenként. Vagy még több ember bevonása, egy összefogás. Mert sok kicsi, sokra megy, én ezt nagyon hiszem.

Organised by

Napsugár Trömböczky