Aller au contenu principal

Solidaritate pentru Casa de Cultura din Cociulia

Organisé pour : Casa de Cultura din Cociulia


Haideți să ne facem un „bine” prin susținerea financiară a proiectului de renovare a Casei de cultură ”Mihai Batîr” din Cociulia !


smiley De ce ?

Știm că de ani buni valul emigrării din satul Cociulia a luat o amploare importantă. Însă, în sătucul nostru drag au rămas scântei de suflete neobosite și pline de speranță ce ne bucură inimile cu orice ocazie de sărbătoare și nu doar.

Și anume, mă refer la toate persoanele din Cociulia care fac ca obiceiurile tradiționale să perpetueze, să facă loc creației să se exprime și să ne adune împreună la o horă, la un cîntec de voie bună sau la un pahar de vorbă. Avem un sat plin de viață și speranță, unde noi ne suntem actorii și spectatorii în același timp.

 

Casa de cultură din Cociulia este un spatiu cultural si plin de viata, ce ne aduna pe noi cociulenii, cei mari si cei mici sa ne profitam frumos de timpul liber datorita activitatilor si programului cultural propus. In acest spatiu al creatiei activează: grupul etnofolcloric „Semănătorii” și grupurile de dans folcloric ”Mocăncuța”, ”Șoimii Neamului”, ”Faguri de miere”,Căciulenii” etc. Deasemenea trebuie de menționat că de doi ani in Cociulia se organizează un festival foarte frumos la nivel regional al cântecului și dansului popular autentic, la care participă locuitorii satului cît și colective din sudul și centrul Moldovei.

 

Casa de cultură ”Mihai Batîr” - este un spațiu cultural, de creație și de formare a unei identități unice pentru noi cociulenii. De accea, ne-am propus impreună cu mai mulți prieteni să ne unim forțele ca să vă invităm să participați la ideea de a susține financiar sau uman, renovarea Casei de Cultură.

 

cheekyCum a venit această ideie ?

În acest moment, Alina Perju și Martin Deshayes, fiind in cadrul unui proiect social unde ne dorim sa valorificam viata sociala si culturala a satului nostru, am avut oportunitatea să obținem o donație de aproximativ 130 de fotolii în stare foarte bună din partea unui teatru din orașul Caen (Franța). Transportarea fotoliilor din Franța până în Moldova va costa din bugetul primăriei o sumă destul de mare, în jur de 40 000 mii lei. Aceste fotolii sunt destinate pentru Casa de Cultură.

 

De aici și ideia de a merge mai departe, și anume de a permite o renovare a Casei de Cultură din satul nostru natal și anume conectarea edificiului la sistemul de căldură, pentru ca elevii școlii de dans, să nu mai lucreze în frig pe timpul iernii.

 

winkCe ar schimba banii colectați pentru Casa de cultură?

Presupunem că toți Cociulenii activi plecați peste hotare ar contribui cu cîte :

  • 5 euro colectind o suma de 3 000 de euro aproximativ- am putea conecta cu la căldură jumătatea sălii festive
  • 10 euro = 6 000 euro – am putea conecta în întregimea sala de festivități.
  • Dacă adunăm o sumă mai mare, am putea conecta întreaga instituție la sistemul de căldură.surprise

Cum puteti participa?

Pentru a face o donație aici pe site este foarte simplu. Pentru asta e nevoie să aveți cu voi cardul bancar și adresa voastră email.

Pentru persoanele din Cociulia ce doresc sa facă o donație contactați Alina Perju pe facebook sau pe numărul fix: 00373-65-378 (voi fi acasă în luna mai).

Dacă nu dispuneți de un card bancar CB, VISA sau MASTER CARD puteți face donația prin intermediul Paypal la adresa email: 

                                                     alinaperju @ .com

 

Ce aveți de câștigat făcând o donație pentru renovarea Casei de Cultură?wink

Ei bine, o CASĂ de CULTURĂ bine amenajată, confortabilă, primitoare și accesibilă atît pentru colectivele artistice din sat cît și pentru noi cociulenii. Un loc de care să ne mîndrim și să revenim cu drag!

 

=> Și desigur, o dată ce reparația e terminată in Casa de Cultură, vom organiza un spectacol gratuit cu participarea colectivelor active pentru toată lumea + bucate tradiționale. Pentru cei departe de casă, vom organiza un live pe facebook din timpul spectacolului.

 

Este proiectul tuturor, pentru asta facem un apel de solidaritate către voi dragi cociuleni să transformăm acest loc într-un spațiu convivial și plin de creație. Deasemenea vă rugăm să vorbiți în jurul vostru și să convingeți și alți cociuleni să participe.

                                                                                                   ….unde-s mulți puterea crește !

Mulțumim anticipat,

 

Cu drag,

 

Alina și Martin

Echipa de voluntari a proiectului

 

 

Organisé par

Martin Deshayes

Lenuta Boisteanu a participé

Steluta Neculaiu a participé

CONSTANTIN TODERICI a participé

Moraru Petru si Cristina a participé

Bocancea Igor si Mariana a participé

AVRAM Igor si Alina a participé

Mocanu Natalia a participé

Dorina Onica Maxim Toderici a participé

Eugenia si Ilie FLOREA a participé

Elena si Vitalie VARANITA a participé

Anisoara si Ion Ceban a participé

Avram Dumitru si Maria a participé

CROITORU Tamara a participé

Zina Ignatescu a participé

Carmela Hosman a participé

Cristina Avram a participé

Viorica Grecu a participé

Macaria Sergiu Nicolae a participé

Vera Gajiu a participé

Alexandru Bordea a participé

Grecu Mihail a participé

Jessica Jourja a participé

Nicolae Toderici a participé

Angela Hanganu a participé

Le 10 mai 2018
Vera Gajiu
Je vous remercie de tout cœur pour cette très belle initiative. Une belle partie de mon enfance je l’ai vécu dans « clubul cel nou » (le nouveau club) et « clubul cel vecchi » (le vieux club). J’espère que le vieux deviendra le nouveau maintenant. Vous êtes magnifiques!!! Merci!!! Veruța lui Petru Gheorghevici și a Zinaidei Serafimovna
Le 10 mai 2018
Alexandru Bordea
Un motiv mic să revin acolo unde am visat să fac dansuri ca să curtez o fată din clasă :) Bravo pentru inițiativă!
Le 8 mai 2018
Zinaida Onica
👍🏻Cu cintec inainte